Du behöver
Mördeg:
3.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
150 g smör
1 st äggula
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 st äggvita
1 st apelsin
röd karamellfärg
Glasyr:
1.5 dl florsocker
1 msk vatten
röd karamellfärg
50 g apelsinskal syltade
Ugn: 225°
Gör så här
Arbeta ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och äggula till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
Riv mandelmassan och arbeta ihop med äggvita och rivet apelsinskal. Färga den med karamellfärg.
Kavla ut degen till två 10 cm breda längder. Bred på mandelfyllningen och rulla ihop.
Vira in varje rulle i bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i 10 minuter. Rulla av pappret och låt svalna.
Blanda florsocker och vatten, och färga med karamellfärg. Glasera längderna och strö på apelsinskal. Skär i sneda bitar.