Apelsinbröd

Du behöver Mördeg: 3.75 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 150 g smör 1 st äggula Fyllning: 200 g mandelmassa 1 st äggvita...

Du behöver

Mördeg:

3.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
150 g smör
1 st äggula

Fyllning:

200 g mandelmassa
1 st äggvita
1 st apelsin
röd karamellfärg

Glasyr:

1.5 dl florsocker
1 msk vatten
röd karamellfärg
50 g apelsinskal syltade

Ugn: 225°

Gör så här

1

Arbeta ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och äggula till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2

Riv mandelmassan och arbeta ihop med äggvita och rivet apelsinskal. Färga den med karamellfärg.

3

Kavla ut degen till två 10 cm breda längder. Bred på mandelfyllningen och rulla ihop.

4

Vira in varje rulle i bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i 10 minuter. Rulla av pappret och låt svalna.

5

Blanda florsocker och vatten, och färga med karamellfärg. Glasera längderna och strö på apelsinskal. Skär i sneda bitar.

Scroll to Top