Ambrosiarutor

Du behöver 300 g smör eller margarin 6 dl strösocker 4 st ägg 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 2 st apelsiner finrivet skal 2...

Du behöver

  • 300 g smör eller margarin
  • 6 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 st apelsiner finrivet skal
  • 2 dl gräddfil

Glasyr:

5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
50 g apelsinskal syltade

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.

2
Blanda i apelsinskal och gräddfil, och rör om till en smet. Häll upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

3
Rör ihop florsocker och apelsinsaft, och bred över den avsvalnade kakan.

4
Strö över det syltade apelsinskalet och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i rutor.

Scroll to Top