Äggkräm med grön sparris

Du behöver 0.5 st morot 0.5 dl schalottenlök finhackad 2 msk matolja 3 st äggulor äggen skall läggas i kokande vatten 1 msk vit vinäger...

Du behöver

  • 0.5 st morot
  • 0.5 dl schalottenlök finhackad
  • 2 msk matolja
  • 3 st äggulor äggen skall läggas i kokande vatten
  • 1 msk vit vinäger t. ex schalottenlöksvinäger
  • 1.5 dl matolja
  • salt och peppar

Servera med:

500 g grön sparris

Gör så här

1
Koka moroten riktigt mjuk och mixa den. Pressa ur allt vatten ur moroten med hjälp av en handduk.

2
Fräs schalottenlöken mjuk utan att den tar färg i 2 msk matolja.

3
Mixa morot, äggulor och vinäger. Tillsätt oljan i tunn stråle under omrörning, så att resultatet blir majonnäsliknande.

4
Vänd ner löken och smaka av med salt och peppar. Äggkrämen serveras med skalad späd grön sparris.

Scroll to Top