Kärleksmumskaka

Kärleksmums är mångas favorit. Här bjuder vi på den som förföriskt god kaka. Kakan får fin höjd och toppas med en läcker glasyr.

10 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl kokt kaffe
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Glasyr

100 g rumsvarmt smör
200 g rumsvarm färskost
1 msk kokt kaffe
1.5 dl florsocker
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Garnering

kokosflingor
chokladströssel

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och häll i mjölk och kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i äggsmeten och blanda i smörblandningen.

3

Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

4

Glasyr: Vispa smör, färskost, kaffe, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt och bred över kakan.

5

Garnering: Strö över kokos och chokladströssel.

Scroll to Top