10 bitar
Du behöver
- 100 g smör
- 0.5 dl mjölk
- 0.5 dl kokt kaffe
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Glasyr
100 g rumsvarmt smör
200 g rumsvarm färskost
1 msk kokt kaffe
1.5 dl florsocker
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering
kokosflingor
chokladströssel
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och häll i mjölk och kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i äggsmeten och blanda i smörblandningen.
3
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Vispa smör, färskost, kaffe, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt och bred över kakan.
5
Garnering: Strö över kokos och chokladströssel.