Du behöver
- 300 g sötpotatis
- 1 dl kokta röda linser
- 100 g halloumi finriven
- 1 st selleristjälk fintärnad
- vitlöksklyfta
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
- olivolja till stekning
Myntavinägrette:
1 kruka färsk mynta
1 msk vatten
2 tsk neutral olja
1 tsk vitvinsvinäger
Till servering:
0.5 dl majonnäs
0.5 dl naturell yoghurt
0.5 st vitlöksklyfta
salt
liten rödlök tunt skivad
myntablad
Gör så här
Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.
Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.
Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.
Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.