Vitlöksmarinerad kycklingfilé (av Gerd i Tvååker)

Du behöver 6 st kycklingfil 0.5 dl kinesisk soya 1 msk vinäger vit eller röd 1 st persilja knippe 3.5 st vitlöksklyftor 3 dl grädde...

Du behöver

  • 6 st kycklingfil
  • 0.5 dl kinesisk soya
  • 1 msk vinäger vit eller röd
  • 1 st persilja knippe
  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 1 st burk crème fraîche (blå)

Ugn: 200

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Blanda marinaden: soya, vinäger, persilja, pressad vitlök. Lägg kycklingfileérna i en plastpåse, häll marinaden över. Låt ligga 3-4 timmar.

2
Lägg fileérna med marinaden i en eldfast form.Blanda försiktigt ned creme fraichen i grädden.

3
Häll det över fileérna och rör om så det blandas med marinaden. In i ugn 30 min i 200 grader. Serveras med jasminris, grönsallad och ättiksgurka.

Scroll to Top