Du behöver
- 1 st ägg
- 2.5 dl lättfil
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 30 g smält smör
Blåbärsgrädde:
1 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
0.75 dl sylt blåbär
lönnsirap eventuellt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med blåbärsgrädden. Vispa grädden till skum. Tillsätt creme fraichen och rör till en jämn smet. Rör ner blåbärssylten och smaka av med lite lönnsirap. Ställ blåbärsgrädden kallt.
2
Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget, tillsätt filmjölken och vispa samman ägg och filmjölk.
3
Blanda samman mjölet med socker, salt och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör allt till en jämn smet.
4
Hetta upp en stekpanna och smörj den med lite margarin. Klicka ut ca 1/2 dl smet på järnet och stek pannkakan gyllene på båda sidorna på mellanvärme. Fortsätt grädda tills smeten är slut.