• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Apelsincheesecake med saffran– lätt att förbereda och frysa in

    Fantastisk god cheesecake med smak av apelsin och saffran. Perfekt att ha färdig i frysen och plocka fram när det är dags. Garnera med Noblesse och tunna apelsinskivor.

    Apelsincheesecake med saffran– lätt att förbereda och frysa in
    Läcker apelsincheesecake som du dessutom kan ha klar i frysen.

    Fryst apelsincheesecake

    8–10 bitar:

    100 g smör
    250 g digestivekex
    ½ msk farinsocker strö
    ½ msk malen kanel

    Fyllning:
    1 kuvert saffran, 0,5 g
    1 sockerbit
    1 tsk whisky eller vatten
    3 ägg
    1 ½ dl florsocker
    250 g färskost
    rivet skal av 1 apelsin
    saft av ½ apelsin
    3 dl vispgrädde

    Garnering:
    10–12 Noblesseplattor med apelsinchoklad
    1 skivad apelsin
    ev 1 skivad blodapelsin

    Så här gör du vår apelsincheesecake:

    1. Smält smöret och dra från plattan. Mixa digestivekexen i en matberedare. Blanda med smör, farinsocker och kanel.

    2. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten på en smord form med avtagbar kant, 22–24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Låt vila i kylen.

    3. Fyllning: Stöt saffranet med sockerbiten. Häll på whiskyn.

    4. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt färskost, saffran, apelsinskal och apelsinsaft. Vispa till en slät smet.

    5. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten.

    6. Bred ut smeten på bottnen. Frys i minst 5 timmar.

    7. Garnering: Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Garnera med Noblesse och apelsinskivor.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!