Brownies med körsbär

Nästan som konfekt är våra brownies med körsbär. Skär i små rutor ? kakan är mäktig!

Du behöver

  • 200 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g körsbär

Vit smet

200 g färskost
0.5 dl strösocker
1 st ägg
1 msk vetemjöl

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta med.

2

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjöl och vaniljsocker i äggsmeten.

3

Vit smet: Vispa färskost, socker och ägg. Rör i mjöl.

4

Häll chokladsmeten i en form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

5

Ringla över den vita smeten. Dra med en kniv så att kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner urkärnade körsbär.

6

Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

7

Låt kakan stå minst 1 timme i kyl. Skär i små rutor.

Scroll to Top