Du behöver
- 1 st ägg delat i gula och vita
- 1 dl socker
- 3 msk pressad citron
- 2 msk smör
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 1.5 dl vispgrädde
Garnera med:
jordgubbar
blåbär
citronmeliss
Ugn: 100°
Gör så här
1
Dela ägget och spara gulan till krämen. Vispa äggvitan till skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret, lite i taget under vispning och vispa till en fast maräng.
2
Klicka ut marängsmeten till fyra bottnar på en plåt med bakplåts-papper. Grädda i 2 timmar tills de känns lätta. Låt gärna marängbottnarna stå kvar i avstängd ugn tills de är kalla.
3
Citronkräm: Blanda äggulan, citronsaft, smör, majsstärkelse och resten av sockret i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna och blanda citronkrämen med vispad grädde.
4
Klicka citronkrämen på marängbottnarna vid servering annars blir marängen mjuk. Garnera med delade jordgubbar och blåbär.