• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Glassandwich med choklad- och hasselnötskräm

    Testa vår glassandwich med choklad- och hasselnötskräm och fyllning av härlig gräddglass. Perfekt att njuta av i vårsolen!

    Glassandwich med choklad- och hasselnötskräm

    Glassandwich med choklad- och hasselnötskräm

    10 stycken:

    Sandwich:
    2 äggvitor
    2 ½ dl florsocker
    ½ dl vetemjöl
    ½ dl kakao
    1 tsk vaniljsocker
    ¾ dl ­choklad- och hasselnötskräm

    Fyllning:
    7 ½ dl gräddglass, t ex med jordgubbssmak

    Ugn: 175°

    Gör så här:
    1. Sandwich: Vispa samman äggvitor och florsocker till ett fluffigt skum.

    2. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker och choklad- och hasselnötskräm i smeten.

    3. Spritsa ut 20 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

    4. Fyllning: Skär glassen i skivor och ta ut rundlar som är lika stora som kakorna.

    5. Lägg samman två ­kakor med en glasskiva emellan. Frys in ett par timmar.

    Du kanske även gillar:

    Kanelcrêpes
    Dessert

    Kanelcrêpes

      Recept från HemmetsJournal.se
    Äppeldessert med fras
    Dessert

    Äppeldessert med fras

      Recept från HemmetsJournal.se
    Yoghurtglass i strut
    Dessert

    Yoghurtglass i strut

      Recept från HemmetsJournal.se
    Jordgubbskompott med vit choklad
    Dessert

    Jordgubbskompott med vit choklad

      Recept från HemmetsJournal.se
    Havrekakor med dumlekola
    Dessert

    Havrekakor med dumlekola

      Recept från HemmetsJournal.se
  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!