Glassandwich med choklad- och hasselnötskräm
Testa vår glassandwich med choklad- och hasselnötskräm och fyllning av härlig gräddglass. Perfekt att njuta av i vårsolen!

Glassandwich med choklad- och hasselnötskräm
10 stycken:
Sandwich:
2 äggvitor
2 ½ dl florsocker
½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
¾ dl choklad- och hasselnötskräm
Fyllning:
7 ½ dl gräddglass, t ex med jordgubbssmak
Ugn: 175°
Gör så här:
1. Sandwich: Vispa samman äggvitor och florsocker till ett fluffigt skum.
2. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker och choklad- och hasselnötskräm i smeten.
3. Spritsa ut 20 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.
4. Fyllning: Skär glassen i skivor och ta ut rundlar som är lika stora som kakorna.
5. Lägg samman två kakor med en glasskiva emellan. Frys in ett par timmar.
Du kanske även gillar: