• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Lövbiffsgryta med champinjoner och blomkålsmos

    En mustig och härlig lövbiffsgryta med mycket smak. Servera med ett gott mos gjort på potatis och blomkål.

    Lövbiffsgryta med champinjoner och blomkålsmos

    Lövbiffsgryta med champinjoner

    4 portioner:

    500 g lövbiff
    salt, svartpeppar
    1 msk smör
    1 gul lök, finhackad
    2 vitlöksklyftor, finhackade
    2 msk tomatpuré
    3 dl vatten
    2 dl rött vin
    2 msk oxfond
    6 timjankvistar
    1 dl cornichoner
    200 g små champinjoner
    1 röd paprika, tärnad
    1 dl crème fraiche

    Blomkålsmos:
    600 g potatis
    500 g blomkål, i buketter
    25 g smör
    ½ dl grädde

    Gör så här:
    1. Blomkålsmos: Skala potatisen. Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Krossa med potatisstöt, tillsätt smör och grädde. Rör kraftigt till ett krämigt mos, smaka av.

    2. Strimla köttet, salta och peppra. Stek i smör i 2–3 omgångar på hög värme, lägg åt sidan efter hand.

    3. Fräs lök, vitlök och tomatpuré under omrörning. Vänd ner köttet och häll i vatten, vin och fond.

    4. Tillsätt timjan, cornichoner, svamp och paprika. Låt sjuda ca 20 min.

    5. Klicka crème fraiche i grytan och servera med moset.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!