Lövbiffsgryta med champinjoner och blomkålsmos
En mustig och härlig lövbiffsgryta med mycket smak. Servera med ett gott mos gjort på potatis och blomkål.

Lövbiffsgryta med champinjoner
4 portioner:
500 g lövbiff
salt, svartpeppar
1 msk smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 dl rött vin
2 msk oxfond
6 timjankvistar
1 dl cornichoner
200 g små champinjoner
1 röd paprika, tärnad
1 dl crème fraiche
Blomkålsmos:
600 g potatis
500 g blomkål, i buketter
25 g smör
½ dl grädde
Gör så här:
1. Blomkålsmos: Skala potatisen. Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Krossa med potatisstöt, tillsätt smör och grädde. Rör kraftigt till ett krämigt mos, smaka av.
2. Strimla köttet, salta och peppra. Stek i smör i 2–3 omgångar på hög värme, lägg åt sidan efter hand.
3. Fräs lök, vitlök och tomatpuré under omrörning. Vänd ner köttet och häll i vatten, vin och fond.
4. Tillsätt timjan, cornichoner, svamp och paprika. Låt sjuda ca 20 min.
5. Klicka crème fraiche i grytan och servera med moset.