• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Glace au four med hallon

    Glace au four är en riktig retrodessert som frestar än idag. Ungsbakad glass och hallon på en havrebotten toppat med frasig maräng, mums!

    Glace au four med hallon

    Glace au four

    6 portioner:

    75 g smör
    2 ½ dl havregryn
    2 msk vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 ägg
    1 dl strösocker
    3 äggvitor
    1 ½ dl strösocker
    200 g frysta bär, t ex ­hallon
    7 ½ dl vaniljglass
    2 msk flagad mandel

    Ugn: 175° och 275°

    Gör så här:
    1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta av den från värmen och rör i havregryn, mjöl, bakpulver, ägg och socker. Blanda om till en smet.

    2. Bred ut smeten i en form, 18 x 22 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 175° i ca 15 minuter.

    3. Låt bottnen svalna och lägg den på ett fat som tål ugnsvärme.

    4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa tills marängen är blank.

    5. Strö lätt tinade hallon över bottnen. Dela glassen i bitar och lägg över hallonen. Täck allt väl med maräng.

    6. Strö på mandelspån och grädda i 275° tills marängen fått lite färg. Servera direkt.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!