Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 0,75 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 msk marsanpulver
0.5 l jordgubbar
Topping:
2 dl vispgrädde
75 g vit choklad
Ugn: 250°
Gör så här
Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver.
Sikta ner blandningen i smeten under omrörning. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut smeten jämt.
Grädda i ugnens mitt i ca 5–7 minuter. Tag ut och sockra ordentligt på kakan. Stjälp upp på bakplåtspapper. Drag försiktigt av gräddningspappret. Täck kakan med en lätt fuktad handduk.
Vispa samman grädden och blanda ner lite marsanpulver som ger grädden stadga. Fördela grädden på den kalla tårtbottnen.
Halvera, skiva eller tärna jordgubbarna och fördela på grädden. Rulla samman tårtan från långsidan, tag hjälp av pappret. Placera på uppläggningsfat eller bricka.
Vispa samman grädden och spritsa eller bred ut på rulltårtan. Garnera med jordgubbar och hyvlad vit choklad.