Du behöver
Smet:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl standardmjölk
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
0,5 dl jordgubbssylt
100 g jordgubbar
1.5 msk mandelspån
Garnering: florsocker
Topping: 2 dl vispgrädde och jordgubbar
Ugn: 200°
Gör så här
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Tillsätt mjölk.
Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten. Rör om. Dela jordgubbarna i bitar.
Placera formarna i ett muffinsbleck. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela lite sylt i varje form tillsammans med delade jordgubbar.
Grädda strax under ugnens mitt i 16–18 minuter. Låt svalna.
Vid serveringen, sikta över lite florsocker eller spritsa över lite grädde. Dekorera med delade jordgubbar.