4 portioner
Du behöver
- 10–12 kycklinglårfiléer
- 3 msk olivolja
- 2 röda paprikor
- 2 orange paprikor
- 2 rödlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 burkar körsbärstomater á 400 g
- 1 dl vitt vin
- 1 ½ msk rökt paprikapulver
- 3 msk hackad persilja
- 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
Topping:
1 dl valfria oliver
hackad persilja
Gör så här
1
Putsa kycklingen. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och tärna löken. Skala och hacka vitlöken.
2
Hetta upp olivoljan i ett stekjärn och bryn kycklingen runt om. Tillsätt grönsakerna till kycklingen tillsammans med körsbärstomaterna, vin, hackad persilja och paprikapulver, rör om.
3
Låt allt sjuda samman i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vid serveringen toppa grytan med oliver och hackad persilja. Servera med pasta och bröd.