Du behöver
- 200 g mandelmassa
- 2 st ägg
- 1 msk smör
- 0.5 dl valnötter hackade
- 2 msk persikolikör eller annan fruktlikör
Fyllning:
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt 10%
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
hallon
1 st kiwi skalad och skivad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedaren. Tillsätt äggen, ett i taget. Kör till en jämn smet. Tillsätt smör & rapsolja och rör om. Rör ner hackade valnötter.
2
Fördela smeten i 8 mazarinformar. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
3
Pensla likören över kakorna. Färskpressad apelsin eller koncentrerad flädersaft är gott att pensla bakelserna med istället för likör!
4
Vispa grädden tjock. Blanda med turkisk yoghurt och smaksätt med vaniljsocker. Spritsa en klick på varje kaka och dekorera med hallon och skivad kiwi.