Du behöver
- 175 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 dl farinsocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk nejlika mald
- 0.5 tsk ingefära
- 1 tsk kardemumma
- 1 st ägg
- 1.5 tsk bakpulver
- 6 dl vetemjöl
- 75 g sötmandel
- 100 g vit choklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa smör, strösocker, farinsocker, sirap och kryddor med elvisp.
2
Vispa i ägget och blanda i mjölet. Hacka mandel och choklad grovt och blanda ner i degen.
3
Rulla ut degen till två längder och dela varje längd i 27 bitar. Rulla kulor av bitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med handen. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.