Du behöver
- 250 g kycklingfil
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 2 st bladselleri
- 1 msk rapsolja
- 2 dl krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk paprikapulver
- chiliflakes ev
- 4 dl hönsbuljong av tärning
- 1 st vitlöksklyfta
- salt peppar
- 0.5 st paprika gul
- 60 g pasta t ex makaroner
Garnera med:
persilja
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Tärna kycklingen. Skala och hacka löken. Skala morötterna och tärna dem och stjälkselleri. Fräs lök, morötter och selleri i en gryta med olja, 1 minut. Lägg i kycklingen och fräs tills det fått lite färg.
2
Tillsätt tomater, tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, buljong och pressad vitlök, och småkoka under lock, 20 minuter. Salta och peppra.
3
Tärna paprikorna och rör ner i soppan. Koka ett par minuter till.
4
Koka pastan. Låt den rinna av och tillsätt till soppan. Garnera med persilja och servera med bröd.