Kassler med smak av orienten (av Ann-Margret i Köpingebro)

Snabblagat i ugnen. "Orientaliskt" på svenskt vis, med kassler, ananas, banan och jordnötter. Brukar uppskattas av såväl gammal som ung.

Du behöver

  • 350 g kassler
  • 1/2-1 st purjolök
  • 1 st ananasringar liten burk
  • 1 st banan
  • 1 st salsa medium
  • 1.5 dl grädde vispbar
  • 2.5 dl ris färdigkokt
  • svartpeppar

Tillbehör

jordnötter

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Koka riset enl. anvisning på förpackningen. Under tiden riset kokar;

2
Skär kasslern i tunna skivor. Skölj och skiva purjolöken. Dela ananasringarna i åtta bitar, skiva bananen.

3
Vispa grädden (inte för hårt). Häll upp salsan i en skål och blanda ner grädden till önskad smak och konsistens.
När riset är klart;

4
Lägg kasslern i botten på en ugnsfast form.
Fördela purjon ovanpå kasslern och krydda efter smak med svartpeppar.

5
Täck med ett lagom tjockt lager ris. Lägg ananasbitarna och bananskivorna ovanpå riset. Häll över salsablandningen.
Gratinera i ugn 175-200 grad i ca 30 minuter.
Servera med jordnötter i en skål vid sidan om, som var och en kan strö över rätten efter tycke och smak.

Scroll to Top