Du behöver
- 350 g kassler
- 1/2-1 st purjolök
- 1 st ananasringar liten burk
- 1 st banan
- 1 st salsa medium
- 1.5 dl grädde vispbar
- 2.5 dl ris färdigkokt
- svartpeppar
Tillbehör
jordnötter
Det här behövs till 2-3 port:
Gör så här
1
Koka riset enl. anvisning på förpackningen. Under tiden riset kokar;
2
Skär kasslern i tunna skivor. Skölj och skiva purjolöken. Dela ananasringarna i åtta bitar, skiva bananen.
3
Vispa grädden (inte för hårt). Häll upp salsan i en skål och blanda ner grädden till önskad smak och konsistens.
När riset är klart;
När riset är klart;
4
Lägg kasslern i botten på en ugnsfast form.
Fördela purjon ovanpå kasslern och krydda efter smak med svartpeppar.
Fördela purjon ovanpå kasslern och krydda efter smak med svartpeppar.
5
Täck med ett lagom tjockt lager ris. Lägg ananasbitarna och bananskivorna ovanpå riset. Häll över salsablandningen.
Gratinera i ugn 175-200 grad i ca 30 minuter.
Servera med jordnötter i en skål vid sidan om, som var och en kan strö över rätten efter tycke och smak.
Gratinera i ugn 175-200 grad i ca 30 minuter.
Servera med jordnötter i en skål vid sidan om, som var och en kan strö över rätten efter tycke och smak.