Hittekatten Aron fick ett bra liv hos Malena!

Aron är en stolt representant för alla de katter som fått en ny chans tack vare något av Sveriges alla katthem. Han fick ingen bra...

Aron är en stolt representant för alla de katter som fått en ny chans tack vare något av Sveriges alla katthem. Han fick ingen bra start i livet, men tack vare katthemmet Katthjälpen träffade han nya matte Malena…
 

Hittekatten Aron fick ett bra liv hos Malena!

Malena Meijer och Aron trvis fint tillsammans efter ett par månader.
 
När Aron kom till katthemmet för ett halvår sedan var han jätterädd och skakade så fort någon människa rörde sig, berättar Malena Meijer som har adopterat den cirka treåriga hankatten Aron.
 
Aron är en katt som har haft det svårt i livet, han omhändertogs hos en äldre kvinna som haft tjugo katter i sin lägenhet och inte klarat av att ta hand om dem.
 
Sedan några månader är Malena volontär på Katthjälpens katthem i Skåne. Aron och hon fick ganska direkt kontakt. Han sökte sig ganska snart till hennes närhet när hon försökte kela med honom.
 
Till jourhemmet
Till slut fick Aron komma till Malena som jourhemsplacering. Katter som behöver lite extra omsorg för att bli sociala och vänja sig vid människor placeras i möjligaste mån i jourfamiljer. Aron anpassade sig förvånansvärt bra hemma hos Malena, och då bestämde hon att Aron fick stanna hos henne. Sedan ett par månader bor de ihop ”på riktigt”.
 
Malena tycker att det är bra att Aron är en vuxen katt.
 
– När du tar hand om en vuxen katt så vet du hur den är i humöret, säger hon. Köper du en kattunge har du ingen aning om hur den blir som vuxen katt.
 
Aron är en stor hankatt och rätt busig av sig. Han växlar mellan att vara kelig och att vilja leka. Dessutom är han ett matvrak. Han gillar det mesta, huvudsaken är att det är mycket mat i matskålen!
 
Malena ser att han trivs med uppmärksamheten han får av henne och hon tillbringar mycket tid med honom.
 
Trivs med matte
– Nu tycker jag att det är kul att komma hem till min katt och det är så mysigt när han ligger bredvid mig i TV-soffan. Det är härligt med djur och för mig känns det fint att ta hand om någon som haft det jobbigt.

 
För Malena var det naturligt att ta hand om en hittekatt. Hon vet att det finns väldigt många katter som far illa runt om i landet, och när hon var liten hade hennes familj flera hittekatter.
 
– Katter behöver ju inte bara mat utan även omsorg, säger Malena och klappar om Aron som trivs med sin matte.
Hittekatten Aron fick ett bra liv hos Malena!
 

Text: Tina Green

Foto: Gugge Zelander

Scroll to Top