Artiklar

Janique deltog i röjningsarbetet efter 11 september

Janique Svedberg var en av de modiga volontärer som arbetade i rasmassorna efter att tvillingtornen i New York fallit 2001. I sina hårsnoddar hade hon sytt in mängder av smärtstillande piller som tog henne igenom dagarna på Ground Zero. Där och då visste inte Janique att upplevelserna i samband med terrordåden skulle bli det första steget till ett liv rent från droger.

Louise fick äntligen barn – då slog katastrofen till

Efter fyra års kamp, sju försök med provrörsbefruktning och två missfall lyckades Louise äntligen bli mamma till Astrid. Två år senare var lyckan total när lillasystern Edith föddes. Men då inträffade något som förändrade allt…

Den tanzaniska savannen breder ut sig bakom Emils rygg och i fjärran Mount Meru, landets näst högsta berg.

Emil levde stenåldersliv med massajer

Emil Carlberg tillbringade en vecka med en massajstam på den afrikanska savannen – långt bort från närmaste civilisation. Ingen visste hur andra stammar skulle reagera på ”de vita massajerna”. Skulle de orsaka fientligheter?

10 tips för härlig sommarläsning

Nu är det högsäsong för pocketboken! Lätt att packa ner i badväskan och smidig att läsa på stranden och i hängmattan. Hemmets Journal har valt ut tio favoriter bland sommarens pocketnyheter – och lottar vi ut fem exemplar av varje bok. Njut av en härlig boksommar!

Foto: Manoel Marques

Lars Lerin – mannen som kvinnor helst dansar med

Enligt en undersökning från Novus är konstnären Lars Lerin den man som kvinnor helst dansar med. Få reda på vilken kvinna männen helst dansar med och varför längre människor lider större risk att få en blodpropp i veckans hälsonyheter.

Ann-Kristin plockar fimpar på gator och torg

När Ann-Kristins make Hans dog visste hon inte riktigt vad hon skulle göra. Plötsligt hade hon massor av tid över. Då lade hon märke till alla fimpar som låg slängda på gator och torg och bestämde sig för att göra en insats för miljön.

Läsarnas bästa naturbilder

Naturen bjuder ibland på både väntade och oväntade möten. Den här månadens läsarbilder bjuder på båda sorterna och vi kan bara beundra fotograferna som varit på rätt plats vid rätt tillfälle!

Ulf tar vattenvägen till jobbet

Många kör till jobbet och vill man vara lite mer miljövänliga så kanske man tar bussen eller till och med cyklar. Men inte Ulf Lindahl i Karlskrona, han är mer extrem än så.

Foto: EPA/Franck Robichon

Följ med kungaparet till Japan

Roger Lundgren som rapporterar om kungafamiljen för Hemmets Journal fick följa med kungen och drottningen på deras finvisit i Japan. Här delar han med sig av intrycken.

Scroll to Top