Läsarnas bästa naturbilder

Naturen bjuder ibland på både väntade och oväntade möten. Den här månadens läsarbilder bjuder på båda sorterna och vi kan bara beundra fotograferna som varit på rätt plats vid rätt tillfälle!

Dags för utfodring
Hackspetten i bilden ovanför matar sin hungriga unge och Börje Gustafson i Molkom var påpassligt framme med kameran.

Läsarnas bästa naturbilder

Månadens bild: oväntat möte
Kurt Isaksson i Fjälkinge skickade flera bilder på den här skogsödlan som satt på samma trädstam vid två olika tillfällen och sista gången tog han den här spektakulära bilden när ödlan hade fått sällskap av en trollslända! Kanske var sländan för stor för att bli mat åt ödlan. De verkade i alla all inte ta någon notis om varandra. Kurts tålamod belönas med Månadens bild!

Läsarnas bästa naturbilder

Kompisträff i skogsbrynet
Varje kväll under sommaren och hösten för två år sedan träffades vildsvinet och dovhjorten vid samma stubbe, berättar Irene Lilja i Lindesberg. Irene satte upp en kamera som tog bilder automatiskt och fångade då det ovanliga mötet.

Läsarnas bästa naturbilder

Sländornas förening
Är det en parningsritual som pågår eller en envig? Svårt att säga men Jonathan Börjeson knäppte den fina bilden på de båda trollsländorna.

Läsarnas bästa naturbilder

Med onda avsikter
Huskatten Elvis klättrade nog inte upp i trädet och ställde sig ovanpå fågelholken för att husse skulle få en fin bild… men Lars-Göran Larsson passade i alla fall på att föreviga jägaren.

Scroll to Top