Bortglömd bilskatt hittat i lada

Bernt Berggren visste att hans vän i Kungsängen samlade på bilar. Men det var inte förrän han fick ärva bilarna som han förstod hur omfattande den gömda samlingen var.

Bernt Berggren har varit intresserad av bilar hela sitt liv och även jobbat med att sälja dem en gång i tiden. Ända sedan barnsben har han haft en annan bilfantast som vän, Gunnar, som också jobbade med motorfordon. I början på 1980-talet hyrde Gunnar plats i en lada utanför Kungsängen för att förvara de bilar som han skaffade. Och där blev de stående.

– Jag visste att han hade många, men inte så många, säger Bernt Berggren till tidningen Klassiker.

21 stycken närmare bestämt. Det var vad Bernt Berggren hittade när han öppnade ladudörrarna efter vännens bortgång. Många är förstås i dåligt skick men Bernt och Harriet tycker att bilarna förtjänar en sista chans. Nu säljs alla fordonen på auktion där budskapet är: Allt ska bort och inget bud är för lågt.

– Ja, det låter bra, va? Det lär nog komma några stycken, säger Bernt som tillsammans med sin fru Harriet är den som ärvt – och hittat – bilarna.

Bortglömd bilskatt hittat i lada
Nu ska Bernt Berggren sälja alla bilar som hans bortgångne vän samlade på sig. Här är Bernt med sin fru Harriet. (Foto: Klassiker)

Någonstans där inne kan det gömma sig en motorcykel också.

– Men den har vi inte hittat än. Den kan vara nedmonterad i delar, vi har letat lite inne i bilarna. Men den kan ju ha försvunnit under åren.

Scroll to Top