Använder vi lusmedlet för ofta?

Vi har använt Linicin Prevent på barnen för att minska risken att de får löss. Den kan användas varje dag under högriskperioder. Dock har vi...

Vi har använt Linicin Prevent på barnen för att minska risken att de får löss. Den kan användas varje dag under högriskperioder. Dock har vi använt den nästintill varje dag då det är svårt att veta när dessa högriskperioder inträffar. Jag har frågat företaget som säger att det inte ska vara någon fara att använda den så mycket som vi gör, men jag vill dubbekkolla för säkerhets skull. Baserat på innehållet är det någon fara att använda Linicin Prevent på daglig basis?

JJ

 

Apotekare Fredrik Hed svarar: Linicin Prevent är en medicinteknisk produkt som sprayas på håret för att förhindra att lössen sprider sig till ditt eget eller dina anhörigas hår.

Den innehåller munkpeppar och eukalyptus och påstås vara skonsam mot hårbotten. Lössen gillar inte de dofter och aromer som kommer från munkpeppar och eukalyptus, vilket gör att de söker sig bort.

Enligt instruktionerna ska den användas varje morgon under högriskperioder, till exempel i början av en skoltermin. Jag kan hålla med dig att det kan vara svårt att avgöra när dessa högriskperioder infaller, men det ska ”normalt” vara ofarligt att använda den så ofta som ni gör.

Produkten har också genomgått en av de större apotekskedjornas kvalitetskontroll, vilket också borgar för en viss säkerhet och kvalitet.

Scroll to Top