Du behöver
- 100 g kantareller
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- 2 dl vitt vin
- 2 dl riven parmesanost
- tryffelolja
- salt och peppar
Servera med:
300 g rökt sidfläsk
150 g kantareller
Garnera med:
timjan
Gör så här
Ansa kantarellerna. Koka upp vatten och buljongtärningar och håll varmt.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olja tillsammans med kantarellerna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter.
Häll på vinet och låt koka in. Späd med varm buljong, lite i taget, och låt koka in. Rör ofta. Risotton är klar efter ca 18 minuter. Riset ska ha en liten hård kärna.
Vänd ner ost och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Stek fläsket i tärningar. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan kantarellerna i fettet efter fläsket. Servera till risotton. Garnera med timjan.