Tryffelrisotto med rökt fläsk

Du behöver 100 g kantareller 1 l vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 3 dl avorioris 2...

Du behöver

  • 100 g kantareller
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven parmesanost
  • tryffelolja
  • salt och peppar

Servera med:

300 g rökt sidfläsk
150 g kantareller

Garnera med:

timjan

Gör så här

1

Ansa kantarellerna. Koka upp vatten och buljongtärningar och håll varmt.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olja tillsammans med kantarellerna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter.

3

Häll på vinet och låt koka in. Späd med varm buljong, lite i taget, och låt koka in. Rör ofta. Risotton är klar efter ca 18 minuter. Riset ska ha en liten hård kärna.

4

Vänd ner ost och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Stek fläsket i tärningar. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan kantarellerna i fettet efter fläsket. Servera till risotton. Garnera med timjan.

Scroll to Top