Du behöver
- 500 g små fina potatisar
- 100 g morötter
- 100 g sockerärter
- 250 g färsk sparris
- 160 g rädisor
- 4 st ägg
- 1 kg räkor med skal
- 0,5 dl riven pepparrot färsk
- 70 g babyspenat
- 0.5 kruka dill
dressing
100 g smör
1 st citron saft, och riv det gula på skalet
2 msk finriven färsk pepparrot
0.5 kruka dill
salt och svartpeppar
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten.
Skala och strimla morötterna. Skär sockerärter, sparris och rädisor i 2–3 delar. Lägg grönsakerna i saltat, kokande vatten och låt koka ca 3 min.
Koka äggen till krämig gula, ca 6 min. Skala och halvera äggen. Skala räkorna.
Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
Blanda den varma potatisen med dressingen. Lägg potatis, morötter, sparris, rädisor och spenat på ett serveringsfat. Toppa med ägghalvor och räkor. Garnera med pepparrot och hackad dill.