Kladdkaka med fudgetopp

Med fudge och bär på toppen blir den här kakan oemotståndlig

Du behöver

Kladdkaka

100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

Fudge

2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
100 g mörk choklad
100 g smör

Garnera med

hallon
blåbär
jordgubbar
physalis

Servera med

vispgrädde

Ugn: 175 grader

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Häll i smöret.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna.

3

Fudge: Koka upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen. Småkoka i cirka 15 minuter tills fudgen är tjock. Ta den av värmen och rör i smöret i bitar.

4

Häll fudgen i formen. Kyl i minst 3 timmar så att fudgen stelnar.

5

Låt kakan bli rumstempererad före servering. Garnera med bär och servera med grädde.

Scroll to Top