Du behöver
Kladdkaka
100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
Fudge
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
100 g mörk choklad
100 g smör
Garnera med
hallon
blåbär
jordgubbar
physalis
Servera med
vispgrädde
Ugn: 175 grader
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Häll i smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna.
Fudge: Koka upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen. Småkoka i cirka 15 minuter tills fudgen är tjock. Ta den av värmen och rör i smöret i bitar.
Häll fudgen i formen. Kyl i minst 3 timmar så att fudgen stelnar.
Låt kakan bli rumstempererad före servering. Garnera med bär och servera med grädde.