Kycklinglaksa med nudlar i krämig kokosmjölk

Laksa är en asiatisk nudelsoppa med kokosmjölk. Den är ofta kryddstark men går att anpassa efter behag. Så här gör du den!

4 portioner

Du behöver

Soppbas

1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 msk färskriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 tsk strösocker
3 dl vatten
2 msk grönsaksfond
500 ml kokosmjölk
½ tsk salt

Övrigt

2 morötter
150 g salladsärter
1 röd paprika
5 vårlökar
2 grillade kycklingfiléer
4 portioner risnudlar

Topping

1 krm sesamolja
chiliflakes
färsk koriander

Gör så här

1

Häll oljan i en gryta, pressa ner vitlöken och låt fräsa någon minut. Tillsätt ingefära, sambal oelek och socker och fräs samman snabbt.

2

Koka upp vatten och fond. Tillsätt kokosmjölk, fond och salt till ingefärsblandningen och sjud i ca 5 minuter.

3

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

4

Skala och strimla morötterna. Ansa och dela salladsärterna på längden. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla löken. Skär kycklingen i bitar.

5

Lägg samtliga grönsaker i grytan och koka i ca 4 minuter. Lägg ner kycklingen och koka vidare i ca 3 minuter.

6

Lägg ner nudlarna i grytan och låt allt bli varmt. Lägg upp i skålar, droppa över sesamolja och strö över chiliflakes. Toppa med koriander.

Scroll to Top