4 portioner
Du behöver
Soppbas
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 msk färskriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 tsk strösocker
3 dl vatten
2 msk grönsaksfond
500 ml kokosmjölk
½ tsk salt
Övrigt
2 morötter
150 g salladsärter
1 röd paprika
5 vårlökar
2 grillade kycklingfiléer
4 portioner risnudlar
Topping
1 krm sesamolja
chiliflakes
färsk koriander
Gör så här
Häll oljan i en gryta, pressa ner vitlöken och låt fräsa någon minut. Tillsätt ingefära, sambal oelek och socker och fräs samman snabbt.
Koka upp vatten och fond. Tillsätt kokosmjölk, fond och salt till ingefärsblandningen och sjud i ca 5 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och strimla morötterna. Ansa och dela salladsärterna på längden. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla löken. Skär kycklingen i bitar.
Lägg samtliga grönsaker i grytan och koka i ca 4 minuter. Lägg ner kycklingen och koka vidare i ca 3 minuter.
Lägg ner nudlarna i grytan och låt allt bli varmt. Lägg upp i skålar, droppa över sesamolja och strö över chiliflakes. Toppa med koriander.