RECEPT FRÅN HJ

Wraps med räksallad

Bra utflyktsmat som mättar.

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st libabröd
  • huvud romansallad
  • Räksallad:

  • 2 prt kokt couscous
  • 1 st knippa dill
  • 0.5 st gurka
  • 200 g cocktailtomater
  • 500 g räkor med skal
  • Citronette:

  • 2 msk citron
  • 0,5 dl olivolja fruktig
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

1

Skölj romansalladsbladen och slunga dem torra. Förpacka i plastpåsar. Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Låt kallna i en bunke. Hacka dillen. Dela, kärna ur gurkan och skär i små tärningar. Skär cocktailtomater i bitar. Skala räkorna. Lägg allt i bunken och sätt på lock.

2

Citronette: Skaka citronsaft, olja och honung i en flaska med lock. Smaka av med salt och krossade chili flakes. Häll citronette över salladen vid serveringen. Blanda salladen och lägg i libabröd med romansalladsblad och vik ihop till wraps.


Recept