RECEPT FRÅN HJ

Wienerbullar med kardemummafyllning

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 300 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma nystött
  • Pensling:

  • ägg
  • Garnering:

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl tills den är smidig och släpper skålens kant. Låt degen vila övertäckt i 10 minuter.

2

Fyllning: Rör samman smör, socker och kardemumma till fyllningen. Ta upp degen på bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en fyrkant 32x40 cm. Skär i rutor 8x8 cm och lägg en klick fyllning mitt på varje. Vik in hörnen mot mitten och tryck till.

3

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna. Rör ihop florsocker och vatten och glasera bullarna vid servering.


Kommentar:
Härliga bullar med underbar smak av kardemumma och smör.

Recept