RECEPT FRÅN HJ

Vita kladdkakemuffins med färskost

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 100 g vit choklad
  • Frosting:

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 100 g färskost
  • 4 dl florsocker
  • Garnera med:

  • blåbär
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret. Vispa samman mjölk och ägg. Hacka chokladen.

2

Rör ner äggmjölken och smält smör i mjölblandningen. Rör i chokladen. Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsbleck. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.

3

Vispa smöret fluffigt. Smält chokladen i vattenbad, rör ofta så den inte bränns. Rör ner chokladen i smöret vispa i färskosten. Tillsätt florsocker och vispa frostingen fluffig.

4

Spritsa eller klicka den på muffinsen. Garnera med blåbär.


Recept