Vit kladdkaka med apelsin

Du behöver smör + kokos till formen 200 g smör 250 g vit choklad 3 st ägg 2 dl strösocker 1 st apelsin rivet skal...

Du behöver

  • smör + kokos till formen
  • 200 g smör
  • 250 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 2 msk grand mariner eller pressad apelsinsaft
  • 2 dl vetemjöl

Garnera och servera med:

frukt & bär t ex blåbär
choklad strimlad vit
crème fraîche

Ugn: 175°

8-10 bitar

Gör så här

1
Smörj en form med smör, med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strössla formen med kokos.

2
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills chokladen smält.

3
Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, apelsinskal, likör, och mjöl. Häll smeten i formen.

4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Låt kakan stå i minst några timmar i kylen så att den får sätta sig.

5
Ta fram kakan i god tid och garnera med frukt och bär. Strö över strimlad vit choklad. Servera med en klick crème fraiche.

Scroll to Top