Vit choklad cheesecake med blåbär och hallon

Cheese-cake med mörk choklad i botten och vit choklad i fyllningen serveras med hallon och blåbär på toppen.

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 50 g mörk choklad 70%
  • 75 g smör

Fyllning:

100 g vit choklad
300 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
2.5 msk majsstärkelse
1.5 dl strösocker
1 st citron rivet skal
2 tsk vaniljsocker

Topping:

3 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
0.5 dl strösocker
2 msk citron pressad saft

Dekoration:

125 g blåbär färska
125 g färska hallon
citronmeliss

Ugn: 175º

Det här behövs till 10–12 bitar:

Gör så här

1
Mixa kex och cho­klad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex- och chokladsmulorna.

2
Kläm gärna fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, ca 5 minuter.

3
Mixa vit choklad i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, citronskal och vaniljsocker. Blanda samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, ca 40 minuter, tills fyllningen har stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.

4
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en ka-strull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka den i kylen. Garnera med blåbär, hallon och citronmeliss vid serveringen.

Scroll to Top