Du behöver
- 1 st kyckling ca 1200 g
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 2 st tomater burkar hela
- 0.5 dl dill finhackad
- 1 tsk basilika
- 1 st sparris bunt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina kycklingen om den är fryst. Dela den i 6-8 bitar. Skölj och torka av kycklingbitarna.
2
Skala löken och skär den i båtar. Skala och skiva vitlöken tunt.
3
Bryn kycklingbitarna i lite matfett runtom i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
4
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Lägg över dem i grytan. Salta och peppra.
5
Tillsätt vatten, buljongtärning, tomater, dill och basilika. Låt allt puttra under lock ca 20-25 minuter.
6
Ansa sparrisen och skär den i mindre bitar. Lägg ner dem i grytan men spara knopparna. Låt grytan koka i ytterligare ca 10 minuter. Lägg ner sparrisknopparna och låt grytan puttra några minuter. Smaka av. Kokt ris eller pasta är gott till.