Vårgryta med kyckling

Kyckling är riktig vårmat. Tillsammans med sparris blir grytan festgod.

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1200 g
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 st tomater burkar hela
  • 0.5 dl dill finhackad
  • 1 tsk basilika
  • 1 st sparris bunt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina kycklingen om den är fryst. Dela den i 6-8 bitar. Skölj och torka av kycklingbitarna.

2
Skala löken och skär den i båtar. Skala och skiva vitlöken tunt.

3
Bryn kycklingbitarna i lite matfett runtom i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.

4
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Lägg över dem i grytan. Salta och peppra.

5
Tillsätt vatten, buljongtärning, tomater, dill och basilika. Låt allt puttra under lock ca 20-25 minuter.

6
Ansa sparrisen och skär den i mindre bitar. Lägg ner dem i grytan men spara knopparna. Låt grytan koka i ytterligare ca 10 minuter. Lägg ner sparrisknopparna och låt grytan puttra några minuter. Smaka av. Kokt ris eller pasta är gott till.

Scroll to Top