Tikka masala kyckling med linssallad

Du behöver kycklinglårfilé ca 800 g 1 dl currypasta Tikka masala 2 msk olivolja salt Sallad: 3 dl linser röda 250 g broccolibuketter blomkål- och...

Du behöver

  • kycklinglårfilé ca 800 g
  • 1 dl currypasta Tikka masala
  • 2 msk olivolja
  • salt

Sallad:

3 dl linser röda
250 g broccolibuketter blomkål- och

Dressing:

0.5 st citron pressad saft
3 msk olivolja
1 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar nymald

Servera med:

naanbröd eller pitabröd

Det här behövs till ca 4-6 port:

Gör så här

1
Blanda currypasta med oljan i en stor plastpåse. Lägg ner lårfiléerna och gnid runt marinaden. Låt marinera 1 timme. Lägg över kycklingen på ett ugnssäkert fat och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter.

2
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Koka blomkål och broccoli i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt rinna av i durkslag.

3
Blanda citron, olja, örtsalt och svartpeppar till dressingen. Slå den över linserna och blanda sedan försiktigt ner broccoli och blomkål. Servera med naan- eller pitabröd.


Kommentar:
Kontrollera alltid att kycklingen är klar. Köttsaften ska vara ofärgad utan röda inslag.

Scroll to Top