RECEPT FRÅN HJ

Spröda brysselkex

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • röd hushållsfärg
  • 1 dl strösocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt vetemjöl, potatismjöl och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg.

2

Dela i två bitar och forma rullar 4 cm i diameter. Låt vila kallt i 1 timme.

3

Pensla rullarna med lite vatten. Blanda sockret med lite hushållsfärg i en plastpåse och gnugga den så sockret blir färgat. Rulla degen i sockret.

4

Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter.


Kommentar:
Klassiska mördegskakor som smälter i munnen.

Recept