Solkysst kyckling med plommonsås

Det här receptet har jag tagit med mig hem från Provence...

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor

Marinad:

1.5 msk balsamicovinäger
4 msk matolja
1 tsk timjan
1 krm peppar
2 msk kinesisk soja

Sås:

300 g plommon
1.5 dl vatten
1 st vitlöksklyfta stor
1 krm koriander
5 st basilikablad
sky från kycklingen
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingklubborna. Lägg påsen kallt i ca 2 timmar. Vänd den någon gång under tiden.

2
Tag fram kycklingklubborna och bryn dem lätt runtom i en stekpanna.

3
Lägg kycklingklubborna i en smord eldfast form. Häll över marinaden och stek kycklingklubborna klara mitt i ugnen ca 25-30 minuter.

4
Skålla, skala och kärna ur plommonen under tiden. Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med 1 1/2 dl vatten, pressad vitlök, koriander och klippt basilika. Låt allt puttra på svag värme utan lock i ca 10-15 minuter.

5
Häll plommonkompotten i mixer eller matberedare och kör till en puré. Häll purén i en kastrull och tillsätt skyn från kycklingen. Låt såsen koka upp och smaka av den. Bjud kycklingklubborna med sås, kokt potatis och grönsaker.

Scroll to Top