RECEPT FRÅN HJ

Smördegspuffar med rödlök och fetaost

Av .

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 1 pkt smördegsplattor
  • 2 msk olivolja
  • 4.5 st rödlökar
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost
  • timjan färsk
  • oliver
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Sätt på ugnen.

2

Lägg ut smördegsplattorna på en skärbräda och tina dem. Skär dem sedan mitt itu så att det blir 8 bitar.

3

Lägg smördegsbitarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Pensla kanterna på smördegen med olivolja.

4

Skala lökarna och skär dem i skivor eller båtar. Fräs i smör så att den blir lite mjuk. Fördela löken på smördegsplattorna och salta och peppra.

5

Smula fetaosten och strö överst på smördegsplattorna. Baka i ugnen 20-25 minuter, tills de har blivit lite gyllene och rest sig på höjden.

6

Dekorera med timjan och servera gärna med en liten sallad och oliver.


Kommentar:
Färdig smördeg finns i frysdisken och är ett smidigt sätt att få till en riktigt läcker förrätt.

Recept