Du behöver
- 1 pkt smördegsplattor
- 2 msk olivolja
- 4.5 st rödlökar
- smör att steka i
- salt och peppar
- 100 g fetaost
- timjan färsk
- oliver
Ugn: 200°
Gör så här
1
Sätt på ugnen.
2
Lägg ut smördegsplattorna på en skärbräda och tina dem. Skär dem sedan mitt itu så att det blir 8 bitar.
3
Lägg smördegsbitarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Pensla kanterna på smördegen med olivolja.
4
Skala lökarna och skär dem i skivor eller båtar. Fräs i smör så att den blir lite mjuk. Fördela löken på smördegsplattorna och salta och peppra.
5
Smula fetaosten och strö överst på smördegsplattorna. Baka i ugnen 20-25 minuter, tills de har blivit lite gyllene och rest sig på höjden.
6
Dekorera med timjan och servera gärna med en liten sallad och oliver.
Färdig smördeg finns i frysdisken och är ett smidigt sätt att få till en riktigt läcker förrätt.