RECEPT FRÅN HJ

Skaldjurscheesecake

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

    Botten:

  • 250 g kavring
  • 100 g smör
  • Fyllning:

  • 4 st gelatinblad
  • 500 g färskost t ex Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl hackad dill
  • 170 g kräftstjärtar
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • Garnering:

  • kräftstjärtar
  • dill
  • citron

Gör så här

1

Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen under tiden fyllningen görs.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Rör ihop färskost, crème fraiche och dill. Ta upp gelatinbladen och smält på svag tillsammans med 1/2 dl av fyllningen. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen.

3

Hacka kräftstjärtarna och blanda ner tillsammans med dill. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 5 timmar gärna över natten. Garnera med kräftstjärtar, dill och citron.


Recept