RECEPT FRÅN HJ

Schnitzel med ärter och klyftpotatis

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2 stycken schnitzlar av griskött t ex skinka eller bog
  • salt och peppar
  • 1 matsked matfett
  • 1 styck ägg
  • ströbröd
  • Garnera med:

  • 2 stycken citronskivor
  • 2 stycken sardellfiléer
  • 2 teskedar kapris
  • Servera med:

  • kokta gröna ärter
  • klyftpotatis

Gör så här

1

Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark. Platta ut dem med knuten näve eller med botten av en liten kastrull. Salta och peppra.

2

Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en stor tallrik. Vänd schnitzlarna först i ägg och sedan i ströbröd. Lägg dem på smörpapper för att torka ett par minuter.

3

Hetta upp en stekpanna med matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna, ca 3 minuter per sida. Garnera med citronskiva, delad rullad sardellfilé fylld med kapris. Servera med kokta gröna ärter och klyftpotatis.

4

Klyftpotatis: Skölj och skrubba eller skala 4 stora potatisar. Skär dem i klyftor och lägg i en smord ugnsform. Pensla klyftorna med matfett och salta. Tillaga mitt i ugnen på ca 225º, 15–20 minuter.


Recept