RECEPT FRÅN HJ

Rökta räkor med chiliaioli

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g räkor med skal
  • 0.5 dl rökspån
  • Abu-rök eller grill med röklåda
  • Alt. färdigrökta räkor

    Aioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0,5 st röd spansk chilipeppar
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • baguette

Gör så här

1

Aioli: Blanda majonnäs med riven eller pressad vitlök, worcestershiresås, finhackad urkärnad chili. Smaka av med salt och peppar.

2

Lägg rökspån i röklådan. Lägg räkorna på gallret och lägg på locket. Stäng spjället och tänd röken/grillen enligt tillverkarens anvisningar. Rök räkorna, ca 5 minuter. Öppna spjället och låt röken komma ut. Ta av locket och lyft av gallret med räkorna. Låt räkorna svalna. Servera räkorna med chiliaioli och bröd.


Recept