Risotto med kycklingspett

Du behöver 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 3 dl avorioris 1 dl vitt vin 1 l buljong från kycklingkoket 1.5 dl...

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l buljong från kycklingkoket
  • 1.5 dl parmesanost riven
  • salt och peppar
  • 200 g sparris fryst

Kycklingspett:

400 g kycklingfilé
1 tsk kinesisk soja
2 dl persilja, basilika hackad
salt och peppar
250 g körsbärstomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt ris, vin och 3 dl av buljongen.

2
Koka på svag värme och späd med buljongen efterhand. Koka i ca 20 minuter, eller tills riset är klart.

3
Smaksätt med ost, salt och peppar. Dela sparrisen i tre bitar och rör ner i risotton.

4
Kycklingspett: Skär kycklingen i avlånga bitar och pensla bitarna med soja. Krydda med salt och peppar och trä upp kycklingen på spett.

5
Baka spetten i ugnen tillsammans med tomaterna i 15 minuter. Rulla kycklingen i örter och servera tillsammans med tomater och risotto.

Scroll to Top