Du behöver
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- 1 dl vitt vin
- 1 l buljong från kycklingkoket
- 1.5 dl parmesanost riven
- salt och peppar
- 200 g sparris fryst
Kycklingspett:
400 g kycklingfilé
1 tsk kinesisk soja
2 dl persilja, basilika hackad
salt och peppar
250 g körsbärstomater
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt ris, vin och 3 dl av buljongen.
2
Koka på svag värme och späd med buljongen efterhand. Koka i ca 20 minuter, eller tills riset är klart.
3
Smaksätt med ost, salt och peppar. Dela sparrisen i tre bitar och rör ner i risotton.
4
Kycklingspett: Skär kycklingen i avlånga bitar och pensla bitarna med soja. Krydda med salt och peppar och trä upp kycklingen på spett.
5
Baka spetten i ugnen tillsammans med tomaterna i 15 minuter. Rulla kycklingen i örter och servera tillsammans med tomater och risotto.