Du behöver
- 1 tsk rapsolja
- 200 g grönkål
- 200 g blomkål
- 0.5 dl färsk ingefära
- 1 msk smör
- 1 tsk gurkmeja
- 1 burk kokta röda linser
- 6 dl kokt ris
- flingsalt
- 0.5 dl russin
- 0.5 dl kokosflakes
- 1 dl saltade cashewnötter
Gör så här
1
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.
2
Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.
3
Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter