RECEPT FRÅN HJ

Räksoppa i kopp

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

    4 dl räkbuljong*, se relaterat recept nedan

    *eller ta 3 msk skaldjurs- eller hummerfond + 3 dl vatten

  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt halvtorrt vin
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • Spett:

  • 12 st skalade räkor
  • cocktailpinnar
  • Garnera med:

  • krondill

Gör så här

1

Koka upp räkbuljong, grädde och vin. Red soppan med majsstärkelse utrört i vatten, så att soppan blir simmig. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda, 5 minuter. Förvara soppan i förvärmd termos.

2

Häll soppan i koppar och trä upp räkorna på spett. Lägg spetten över koppen och garnera med krondill.



Recept