Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 250 g rabarber
- 250 g jordgubbar går bra med frusna
- 150 g strösocker
Vit chokladkräm:
200 g vit choklad
6 st äggulor
2 msk florsocker
1.5 dl vispgrädde
Servera med:
10 st digestivekex
Garnera med:
vispgrädde
Gör så här
1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Spara fröna till den vita chokladkrämen. Lägg rabarber skuren i bitar som är ca 1 cm, jordgubbar, socker och en urskrapad vaniljstång i en gryta, och koka i 5 minuter. Låt kallna och ta upp vaniljstången.
2
Vit chokladkräm: Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron. Vispa samman äggulor, florsocker, vaniljfrön till en smet. Rör i chokladen. Vispa grädden och vänd ner i chokladkrämen.
3
Krossa kexen. Fördela rabarberblandning, chokladkräm, grädde och krossade kex i lager i portionsglas eller i en skål.