RECEPT FRÅN HJ

Rabarbergrottor

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 stycken

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 150 g rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skala eventuellt rabarbern. Skiva den tunt och koka den mjuk med socker i en kastrull. Låt moset kallna.

2

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl och arbeta ihop till en deg.

3

Rulla ut degen till en rulle och skär i 22 bitar. Lägg varje bit i en liten pappersform. Tryck en fördjupning i mitten och lägg i en klick rabarbermos. Grädda i ca 10 minuter.


Recept