RECEPT FRÅN HJ

Pumpasallad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 dl belugalinser
  • 1 st butternutpumpa eller annan matpumpa ca 1 kg
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 3 st rödlökar
  • 5 st rödbetor, kokta
  • 1 dl valnötter
  • 80 g rucola
  • Dressing:

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Skala pumpan och dela på mitten. Gröp ur kärnorna och skär köttet i skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och baka i ugn i ca 30 minuter tills den är mjuk. Låt svalna.

2

Skala och dela löken i klyftor. Dela rödbetorna i klyftor. Lägg lök och rödbetor på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och baka i ugn i 15 minuter. Låt svalna.

3

Lägg upp pumpa, rödbetor, lök och linser på ett fat. Strö över valnötter och rucola.

4

Dressing: Rör ihop pressad vitlök, vinäger, honung, olja, salt och peppar och ringla över salladen.


Kommentar:
Belugalinser har en fastare konsistens och kokar inte lika lätt sönder.

Recept