RECEPT FRÅN HJ

Pulled beef

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g högrev
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 dl coca cola
  • Inlagd rödlök:

  • 2 st rödlökar
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • Klyftpotatis:

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • briochebröd
  • sallad
  • majonnäs
  • koriander
  • Ugn: 125°/225°

Gör så här

1

Hacka chilin, med kärnor, fint. Blanda med peppar, salt, spiskummin, tomatpuré och soja. Gnid in köttet med blandningen.

2

Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Lägg i skalad och klyftad lök och skalade, krossade vitlöksklyftor. Häll på coca-cola och sätt på ett lock. Tillaga i ugn, 125° i ca 8 timmar, t ex över natten, tills köttet är mört.

3

Inlagd rödlök:
Skala och skiva löken. Koka upp vinäger, vatten, socker och salt och häll över löken. Låt det dra ett par timmar.

4

Klyftpotatis: Skrubba eller skala potatisen. Dela den i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugn, 225°, ca 30 minuter tills den fått fin färg. 

5

Ta upp köttet och dra isär det med två gafflar. Häll lite av
spadet över köttet och servera med briochebröd, sallad, majonnäs, inlagd lök och klyftpotatis. Garnera med koriander.


Kommentar:
Coca-cola ger en fin smakbrytning.

Recept