Du behöver
- 800 g högrev
- 1 st röd chilipeppar
- 1 msk svartpeppar
- 1 msk salt
- 1 msk spiskummin
- 0.5 dl tomatpuré
- 2 msk soja
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 4 dl coca cola
Inlagd rödlök:
2 st rödlökar
1.5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
0.5 dl strösocker
1 tsk salt
Klyftpotatis:
1 kg potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
Servera med:
briochebröd
sallad
majonnäs
koriander
Ugn: 125°/225°
Gör så här
Hacka chilin, med kärnor, fint. Blanda med peppar, salt, spiskummin, tomatpuré och soja. Gnid in köttet med blandningen.
Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Lägg i skalad och klyftad lök och skalade, krossade vitlöksklyftor. Häll på coca-cola och sätt på ett lock. Tillaga i ugn, 125° i ca 8 timmar, t ex över natten, tills köttet är mört.
Inlagd rödlök:
Skala och skiva löken. Koka upp vinäger, vatten, socker och salt och häll över löken. Låt det dra ett par timmar.
Klyftpotatis: Skrubba eller skala potatisen. Dela den i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugn, 225°, ca 30 minuter tills den fått fin färg.
Ta upp köttet och dra isär det med två gafflar. Häll lite av
spadet över köttet och servera med briochebröd, sallad, majonnäs, inlagd lök och klyftpotatis. Garnera med koriander.
Coca-cola ger en fin smakbrytning.