Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- smör till stekning
- flingsalt nymald peppar
- 150 g champinjoner färska
- 1 st rödlök stor
- 1 msk vetemjöl
- 1 st porter
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk viltfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 3 msk lingonsylt
- 6 st enbär stötta
- 1 tsk torkad timjan
- 0.75 dl lingon frysta
Gör så här
1
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.
2
Dela svampen. Skala och klyfta löken tunt. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt porter, grädde, fond, soja, lingonsylt, enbär och timjan och koka upp.
3
Lägg i kotletterna och koka sakta under lock, 8–10 minuter. Strö över lingon.